Mali ima samo jedan stan u Bugarskoj

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali negirao je danas tvrdnje pojedinih medija i lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića da posuduje 24 stana u Bugarskoj i rekao da je užasnut „besmislenom kampanjom“ koja se vodi protiv njega.

Mali je u saopštenju prosleđenom medijima naveo da u Bugarskoj poseduje samo jedan stan, koji je pošteno zaradio, platio i na vreme prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

On je naveo da je 2012. godine imao privatnu firmu u kojoj je kao konsultant radio za druge i savetovao ih kako da na najbolji način ostvare svoje ciljeve, uključujući i kupovinu stanova.

„U spornom tekstu ne navodi se bilo kakav podatak koji ima veze s mojim obavljanjem funkcije gradonačelnika, već se navode podaci iz mog profesionalnog života i to dok sam radio privatno“, rekao je Mali.

Ranije danas „KRIK“ je objavio tekst pod naslovom „Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju“, a lider DS-a Bojan Pajtić rekao je da  je policiji i tužilaštvu podneo čvrste dokaze da direktor Elektromreža Srbije (EMS) Nikola Petrović i Siniša Mali imaju of-šor firme na Devičanskim ostrvima.

Pajtić je nakon saslušanja u policiji rekao novinarima da je Petrović na firmu na Devičanskim ostrvima predao fiktivno vlasništvo nad sedam hidrocentrala u Srbiji, dok Mali ima firme preko kojih je za pet miliona evra kupio 24 luksuzna apartmana u Bugarskoj.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike