U trendu

Mali: Novi bulevar smanjiće gužve i obezbediti kvalitetniji prevoz

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević ocenili su danas, nakon što su prošli novim bulevarom koji spaja Most na Adi i Tošin bunar, da će ta saobraćajnica smanjiti gužve u gradu i obezbediti gradjanima kvalitetniji prevoz.

Kako se navodi u saopštenju, gradski funkcioneri i medijske ekipe su saobraćajnicu obišli otvorenim autobusom, a gradonačelnik je naveo da su Beogradjani dobili novi bulevar, dug dva kilometra, koji će ubrzati saobraćaj u tom delu grada.

„To je bio osnovni razlog za realizaciju ovog projekta – da bismo ljudima sa Novog Beograda omogućili što brži prelazak u stari deo grada. Ovo mnogo znači i gradjanima Banjice, Voždovca i Rakovice, koji će takodje mnogo brže stizati na Novi Beograd“, rekao je Mali.

On je rekao da u narednom periodu predstoji izrada tramvajskih šina na Mostu na Adi, čime će most u potpunosti biti stavljen u funkciju, a kako je dodao do kraja godine će biti poznat izvodjač radova za taj posao, dok bi izgradnja trebalo da počne 2018.

„Prošle nedelje otvorili smo pristupne saobraćajnice kod Prokopa, 1. jula otvaramo renoviranu garažu na Obilićevom vencu, rade se Bulevar oslobodjenja i Ruzveltova, a za nekoliko dana kreće rekonstrukcija Trga Slavija. Radićemo na povećanju broja funkcionalnih ulica, a već sledeće godine počinje izgradnja novog savskog mosta, kao i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša“, rekao je Mali.

On je dodao da su u planu radovi u ulicama Cara Dušana i Kraljice Marije, kao i da su to stvari koje menjaju grad nabolje.

Dogadjaju su prisustvovali pomoćnici gradonačelnika Borko Milosavljević i Slobodan Milosavljević, glavni gradski urbanista Milutin Folić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, vršilac dužnosti sekretara za zdravstvo Vera Dražić, kao i direktor Direkcije za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.