U trendu

Mali, Ć ekspir i Solunac

Gradonačelnik Beograda SiniĆĄa Mali rekao je danas da manifestacija „Dani Beograda“ spaja proĆĄlost i sadaĆĄnjost i da je odlična prilika da se pokaĆŸe bogata proĆĄlost.

Mali je na Cvetnom trgu prisustvovao obeleĆŸavanju 400 godina od smrti britanskog pisca Viljema Ć ekspira, i tom prilikom istakao da se manifestacijom „Dani Beograda“ slavi ne samo istorija grada, već i ličnosti koje su zaduĆŸile srpsku prestonicu, navodi se u saopĆĄtenju gradske sluĆŸbe.

Studenti glume Fakulteta dramskih umetnosti su prezentovali najlepĆĄe sonete Viljema Ć ekspira, čime je Beograd dao doprinos obeleĆŸavanju četiri veka od smrti ovog velikog dramskog pisca.

Ulica Kralja Milana bila je zatvorena za saobraćaj, a deo te ulice i prostor izmedju Cvetnog Trga i Jugoslovenskog dramskog pozoriĆĄta, bio je izloĆŸbeni prostor za tridesetak oldtajmera.

Medju njima su se posebno istakli jedan ĆĄaron iz 1908 godine, koji je i posle 108 godina joĆĄ u voznom stanju, kao i Pakar, koji ima  preko 100 godina i zovu ga Solunac jer je bio „učesnik“ Solunskog fronta.

Gradonačelnik je pogledao oldtajmere, poredjane na Cvetnom trgu i izloĆŸbu fotografija starog Beograda, naglasivĆĄi da je dobro „da mladi malo pogledaju u proĆĄlost i bolje upoznaju svoj grad“.

Tokom Dana u Beogradu su odrĆŸane brojne manifestacije i bogat kulturni i umetnički program.

Manifestacije će se odrĆŸavati na Savskoj promenadi, u Knez Mihailovoj, na Kalemegdanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.