najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mali, Šekspir i Solunac

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da manifestacija “Dani Beograda” spaja prošlost i sadašnjost i da je odlična prilika da se pokaže bogata prošlost.

Mali je na Cvetnom trgu prisustvovao obeležavanju 400 godina od smrti britanskog pisca Viljema Šekspira, i tom prilikom istakao da se manifestacijom “Dani Beograda” slavi ne samo istorija grada, već i ličnosti koje su zadužile srpsku prestonicu, navodi se u saopštenju gradske službe.

Studenti glume Fakulteta dramskih umetnosti su prezentovali najlepše sonete Viljema Šekspira, čime je Beograd dao doprinos obeležavanju četiri veka od smrti ovog velikog dramskog pisca.

Ulica Kralja Milana bila je zatvorena za saobraćaj, a deo te ulice i prostor izmedju Cvetnog Trga i Jugoslovenskog dramskog pozorišta, bio je izložbeni prostor za tridesetak oldtajmera.

Medju njima su se posebno istakli jedan šaron iz 1908 godine, koji je i posle 108 godina još u voznom stanju, kao i Pakar, koji ima  preko 100 godina i zovu ga Solunac jer je bio “učesnik” Solunskog fronta.

Gradonačelnik je pogledao oldtajmere, poredjane na Cvetnom trgu i izložbu fotografija starog Beograda, naglasivši da je dobro “da mladi malo pogledaju u prošlost i bolje upoznaju svoj grad”.

Tokom Dana u Beogradu su održane brojne manifestacije i bogat kulturni i umetnički program.

Manifestacije će se održavati na Savskoj promenadi, u Knez Mihailovoj, na Kalemegdanu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike