U trendu

Manifestacija “3.000 kilometara na konjima“ u maju u Srbiji

Od 8. do 24. maja Srbija će biti domaćin manifestacije „3.000 kilometara na konjima kroz Evropu“, koja počinje u aprilu, a čiji je start u Grčkoj, najavio je danas jedan od organizatora te manifestacije kroz Srbiju Igor Šunenberger Gajić.

On je na promociji te manifestacije koja je danas održana na Beogradskom sajmu u okviru Sajma turizma, kazao da je trasa kojom će konji proći kroz Srbiju duga oko 720 kilometara i da će se četiri čoveka i pet konjaj koji čine osnovnu ekipu predviđenu da prođe 3.000 kilometara kroz Evropu, u Srbiji zadržati 14 dana, a dnevno će u proseku prelaziti oko 50 kilometara

„Ideja ovog velikog evropskog projekta koji se u Srbiji dešava u maju je da se na konjima jaše preko 3.000 kilometara, a jedan od glavnih ciljeva te akcije je očuvanje autohtonih sorti konja, očuvanje prirode, zemljanih puteva, ali i prenošenje ljubavi prema konjima“, rekao je on.

Gajić je naveo da će pozitivna stvar za Srbiju biti i to što će se tokom trajanja ove manifestacije koja počinej u aprilu, a traje do jula, snimati i dokumentarni film, pa Srbija dobija priliku da se predstavi u najboljem svetlu I prikaže sve svoje prirodne lepote i potencijale.

Prema njegovim rečima, na ovom projektu se radi jako dugo i podršku su mu pružila planinarska udruženja, biciklistički klubovi kao i lokalne turističke organizacije.

Direktorka Turističke organizacije Kragujevca Snežana Milisavljević kazala je Tanjugu da je održavanje ove manifestacije veoma značajna prilika za promociju seoskih turističkih domaćinstava, odnosno ukupne turističke ponude grada Kragujevca i Srbije jer će u tom periodu u zemlji boraviti gosti iz Švajcarske, Nemačke i Austrije.

„Ova manifestacije 3.000 kilometara kroz Evropu na konjima, odnosno preko 700 kilometara trase kroz Srbiju i Šumadiju,odnosno teritorije Kragujevac, Knić i Gornji Milanovac za nas je izuzetna prilika da se promovišu seoska turistička domaćinstva koja su na tom području, ali da promovišemo i dodatne sadržaje kroz uživanje u atraktivnom jahanju kroz netaknutu prirodu i da mlade učimo zdravim stilovima života, razvijamo ekološku svest građana i da razvijamo zdrave stilove života“, rekla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar