U trendu

Manifestacija „Sveti Trifun na Savskom vencu“

BEOGRAD – U okviru manifestacije „Sveti Trifun na Savskom vencu – U slavu knjige i vina“, sinoć je u Kući kralja Petra Prvog u Beogradu održana degustacija domaćih vina i hrane.

Prisutnima se obratio predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić, koji je podsetio da se ta manifestacija održava drugu godinu zaredom i izrazio zadovoljstvo što su posetioci došli u velikom broju.

„Interes opštine Savski venac je da promoviše bogatu turističku ponudu i privredne subjekte koji rade na teritoriji te opštine i prihoduju od turizma – hoteli, restorani…“, rekao je Berić i dodao da se na manifestaciji predstavilo oko 20 izlagača.

Posebno je zahvalio udruženju „Vinski putevi Srbije“ koje je, kako je podsetio, opštinu Savski venac uvrstilo u beogradski vinski put 2017. godine, nakon potpisivanja sporazuma o saradnji.

Predsednik udruženja „Vinski putevi Srbije“ Zoran Rapajić je rekao da je za posetioce pripremljen pravi gastronomski ugođaj i naveo da su tu proizvođači sira, šampinjona, maline…

„Tu su i vinari iz cele Srbije, od severa do juga zemlje, jer želimo da na manifestaciji bude zastupljena široka ponuda kako bi posetioci mogli da probaju vina iz Vojvodine, ali i ukus župskih vina“, rekao je Rapajić.

Naveo je da bi u Beogradu trebalo da se organizuje više ovakvih manifestacija na kojima izlagači potpuno besplatno mogu da izlažu svoje proizvode i promovišu vinsku i kulturu zdrave ishrane.

Manifestaciju „Sveti Trifun na Savskom vencu – U slavu knjige i vina“
organizovali su udruženje „Vinski putevi Srbije“ i Turistička organizacija opštine Savski venac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar