U trendu

Marić: Podignut stepen pripravnosti zbog kiše

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da je zbog kiše podignut stepen pripravnosti službi angažovanih na sprečavanju izlivanja reka.

Marić je rekao da za sada nema kritičnih tačaka, budući da kiša u pojačanoj meri pada u Srbiji, navodeći da se takvo vreme očekuje do četvrtka.

Marić je naveo i da je juče iz Sektora upućeno upozorenje i obaveštenje potencijalno kriznim opštinama, gde je podignut stepen pripravnosti, kako bi ispratili i ovaj kišni talas.

„Videćemo u toku dana, noći i  narednih dana kako će se razvijati situacija. Mi smo podigli stepen pripravnosti“, kazao je Marić.

RHMZ: Moguća lokalna izlivanja

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava na veće vodostaje do 24. marta, navodeći da su na bujičnim vodotocima moguća lokalna izlivanja.

Na sajtu RHMZ piše da će vodostaji na Jadru, Drini, Limu, Kolubari sa pritokama, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Moravici, Đetinji, Skrapežu, Velikom Rzavu, Bjelici, Čemernici, na gornjem toku Zapadne Morave, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji biti u umerenom i većem porastu od 22. do 24. marta, sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

Na bujičnim vodotocima ovih slivova tokom 22. i 23. marta moguća su lokalna izlivanja, kaže RHMZ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar