U trendu

Maske su pale: rešenje za Kosovo NIJE u Briselu

Na marginama samita u Skoplju, predsednik Evropskog saveta poručio da će Brisel pomoći, ali da prevazilaÅŸenje kosovskog problema zavisi od domaćih lidera.

Na odr­şa­nom sa­mi­tu Br­do-Bri­o­ni pro­ces u Sko­plju, či­ji je do­ma­ćin bio pred­sed­nik Ma­ke­do­ni­je Đor­đe Iva­nov, go­sti su bi­li pred­sed­nik Evrop­skog sa­ve­ta Do­nald Tusk, pre­mi­jer Bu­gar­ske Boj­ko Bo­ri­sov (či­ja ze­mlja pred­se­da­va Evrop­skoj uni­jom), pred­sed­nik Slo­ve­ni­je Bo­rut Pa­hor i pred­sed­ni­ca Hr­vat­ske Ko­lin­da Gra­bar Ki­ta­ro­vić. Svi oni po­dr­şa­li su ze­mlju do­ma­ći­na na pu­tu evro­a­tlant­skih in­te­gra­ci­ja i oda­li joj pri­zna­nje za po­stig­nu­te re­zul­ta­te, ko­je je Evrop­ska ko­mi­si­ja po­zi­tiv­no oce­ni­la u vi­du pre­po­ru­ke za do­de­lu da­tu­ma za ot­po­či­nja­nje pri­stup­nih pre­go­vo­ra za ula­zak u EU.

Na sa­mi­tu, uče­sni­ci u ra­du bi­li su i čel­ni­ci za­pad­nog Bal­ka­na: pred­sed­nik Sr­bi­je Alek­san­dar Vu­čić, pred­sed­nik Al­ba­ni­je Ilir Me­ta, pred­sed­nik Cr­ne Go­re Fi­lip Vu­ja­no­vić, pred­se­da­va­ju­ći Pred­sed­ni­štva Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne Ba­kir Izet­be­go­vić i pred­sed­nik sa­mo­pro­gla­še­nog Ko­so­va Ha­šim Ta­či.

(Åœelj­ko Å ajn, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)