U trendu

Meho Omerović opet predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Meho Omerović ponovo je danas izabran za predsednika skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Za zamenika predsednika odbora izabrana je poslanica Demokratske stranke (DS) Maja Videnović, na predlog Omerovića.

Omerović, za koga je glasalo 12 članova, rekao je da je primetio da su i novi članovi Odbora osobe posvećene zaštiti ljudskih i manjinskih prava i izrazio uverenje da postoji volja i snaga da se u „narednom periodu radi na teškom zadatku koji čeka odbor zbog otvaranja poglavlja 23 o pravosudju i osnovnim pravima“.

Omerovića je predložila poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Ljiljana Malušić, koja je ocenila da je on svoj posao u prethodnom sazivu obavljao sjajno i da će sigurno doprineti daljem unapredjenju rada tog odbora.

Ljupka Mihajlovska iz pokreta Dosta je bilo, koja je na sednicu došla kao zamena člana Odbora, rekla je da neće podržati njegov izbor za predsednika, jer je tek na Odboru saznala ko je kandidat i jer nije imala mogućnost da se kandiduje.

Na to je poslanik SNS-a Milosav Milojević, koji je u početku vodio konstitutivnu sednicu kao nastariji član, rekao da ona nije ni imala pravo da se kandiduje, jer nije član Odbora, već zamena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.