Mere bezbednosti u Guči biće na najvišem nivou

Foto: Beta

Mere bezbednosti na predstojećem 55. Dragačevskom saboru trubača, koji se održava od 3. do 9. avgusta, biće na najvišem nivou i svaki posetilac imaće potpunu sigurnost, saopšteno je danas na sastanku Moravičkog okruga u Guči.

Načelnik MUP-a u Čačku Milovan Petrović rekao je da će na prilaznim putevima Guči iz svih pravaca biti postavljeni punktovi za kontrolu saobraćaja i putnika.

On je najavio da će biti obezbeđena kriminalistička tehnika za praćenje oružja i drugih sredstava koja mogu da ugroze bezbednost.

Načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović je istakao da je Sabor trubača u Guči od posebnog značaja za Srbiju i da je obaveza svih državnih subjekata i javnih preduzeća da ta manifestacija protekne u najboljem redu.

Na sastanku je istaknuto da u toku Sabora neće biti organizovani koncerti estradnih zvezda narodne i zabavne muzike i da će nastupiti samo trubači.

Pod šatrama i u ugostiteljskim objektima moći će da nastupaju trubački orkestri koji imaju posebnu akreditaciju, a ona je ove godine obezbeđena za 33 orkestra.

Svaki vođa orkestra koji ne bude imao dozvolu biće kažnjen na licu mesta novčanom kaznom do 60.000 dinara.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar