U trendu

Mere bezbednosti u Guči biće na najvišem nivou

Mere bezbednosti na predstojećem 55. Dragačevskom saboru trubača, koji se održava od 3. do 9. avgusta, biće na najvišem nivou i svaki posetilac imaće potpunu sigurnost, saopšteno je danas na sastanku Moravičkog okruga u Guči.

Načelnik MUP-a u Čačku Milovan Petrović rekao je da će na prilaznim putevima Guči iz svih pravaca biti postavljeni punktovi za kontrolu saobraćaja i putnika.

On je najavio da će biti obezbeđena kriminalistička tehnika za praćenje oružja i drugih sredstava koja mogu da ugroze bezbednost.

Načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović je istakao da je Sabor trubača u Guči od posebnog značaja za Srbiju i da je obaveza svih državnih subjekata i javnih preduzeća da ta manifestacija protekne u najboljem redu.

Na sastanku je istaknuto da u toku Sabora neće biti organizovani koncerti estradnih zvezda narodne i zabavne muzike i da će nastupiti samo trubači.

Pod šatrama i u ugostiteljskim objektima moći će da nastupaju trubački orkestri koji imaju posebnu akreditaciju, a ona je ove godine obezbeđena za 33 orkestra.

Svaki vođa orkestra koji ne bude imao dozvolu biće kažnjen na licu mesta novčanom kaznom do 60.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.