U trendu

Mešihat IZ osudio genocidne grafite u Novom Sadu

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji saopštio je danas da od Ministarstva unutrašnjih poslova očekuju da što pre privede pravdi odgovorne za ispisivanje genocidne poruke „Od Kosova do Irana biće mrtvih muslimana – Ratko Mladić“, koja je osvanula na dečijem vrtiću „Različak“ u Novom Sadu.

U saopštenju se najoštrije osudjuje ispisivanje tog grafita i navodi da pripadnicima islama u Novom Sadu i drugim mestima gde postoji potencijalna opasnost treba da bude pružena puna lična i imovinska sigurnost.

„Gorak ukus antimuslimanskih nalepnica u Subotici od marta ove godine još nije iščezao, a u glavnom gradu Vojvodine koja se hvali multietničnošću i dobrim medjukonfesionalnim odnosima, novi šamar pripadnicima islama u vidu grafita koji poziva na istrebljenje muslimana i veliča glavnog izvršitelja genocidnog projekta ’90-ih godina prošloga veka“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da muslimani u Srbiji, a posebno u Vojvodini koji žive u teškim uslovima, slove za miroljubiv narod i integralni su deo društvene zajednice, te se od nje očekuje podjednak tretman u zaštiti prava i efikasnom sprovodjenju zakona, protiv onih koji su pretnja suživotu i miru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.