U trendu

Meštani tri sela ne žele đake migrante

Meštani tri šidska sela protestuju zbog đaka migranata koje će predstavnici Ministarstva prosvete od ponedeljka uključiti u nastavu u četiri osnovne škole u okolini Šida. Ta deca će pohađati samo dva-tri časa dnevno, objašnjava Vesna Nedeljković, v. d. pomoćnika ministra prosvete za osnovno i predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Neće biti ocenjivani, niti će na kraju školske godine dobiti diplome, već portfolio.

Protesti meštana Adaševaca, Višnjićeva i Morovića zbog inkluzije migranata u osmoletke u njihovom kraju, kaže Nedeljkovićeva, nisu opravdani i podstaknuti su nedovoljnim informisanjem, jer primeri škola u koje su već uspešno pošli migranti, kao što su osmoletke u beogradskoj opštini Palilula, potom Bogovađi i Lajkovcu i OŠ „Branko Pešić” u Zemunu, govore da nastava može dobro da funkcioniše.

Naglašava da ministarstvo ostaje pri odluci da u redovnu nastavu u osnovnim školama „Vuk Karadžić” u Adaševcima, „Filip Višnjić” u Moroviću, „Branko Radičević” u Bačincima i isturena odeljenja šidske osmoletke „Sremski front” uključi 113 migranata iz prihvatnih centara u Adaševcima i Principovcu.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.