Meteorolozi upozorili na vrućinu u Srbiji

U većini mesta u Srbiji će do 12. jula biti veoma visoka temperatura, ponegde i do 40 stepeni, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Vreme u Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo, a ponegde je u planinskim predelima moguća pojava pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će biti od 14 do 22 stepena, a najviša dnevna od 32 do 36 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti sunčano i toplo, uz slab i umeren severozapadni vetar. Očekuju se temperature od 22 do 34 stepena.

Narednih dana će u Srbiji biti pretežno sunčano i veoma toplo, ponegde uz pljuskove s grmljavinom. Sredinom naredne nedelje se može očekivati osveženje.

Biometeorološka prognoza za subotu, 08. jul:

Meteorološka situacija i dalje nepovoljno utiče na hronične bolesnike, naročito hipertoničare. Usled visoke temperature preporučuje se smanjenje fizičke aktivnosti, boravak u hladovini ili klimatizovanim prostorijama, a u najtoplijem delu dana neophodno je adekvatno se zaštititi od UV zračenja. Kod meteoropata moguća je glavobolja, zamaranje i smanjenje koncentracije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike