najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Migranti moraju da poštuju zakon

Vršilac dužnosti direktora policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da će Srbija biti dobar domaćin migrantima, ali neće dozvoliti remećenje javnog reda i mira, blokiranje saobraćajnica i onemogućavanje gradjana da obavljaju svakodnevne aktivnosti.

„Kao što zakoni Republike Srbije važe za naše građane, tako važe i za migrante i oni ih moraju poštovati“, kazao je Rebić, a navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

On je dodao i da policajci prate kolonu migranata koja se danas uputila ka granici, kako bi se sprečili eventualni incidenti i kako bi se osigurala njihova bezbednost.

„Pitanje rešavanja migrantske krize nažalost ostaje otvoreno. Srbija će nastaviti humano da se ponaša prema našim gostima, ali ne možemo se sami izboriti sa tim problemom bez jedinstvenog stava Evrope“, rekao je Rebić.

Danas je u Beogradu održan protest migranata protiv mera madjarske vlade, a tom prilikom intervencisala je i policija koja je razdvojila dve sukobljene grupe.

Protest je počeo oko 8.00 u parku kod autobuske stanice, a posle 9.00 jedan deo migranata odlučio je da pešice krene ka madjarskoj granici kako bi protestovali zbog protivljenja Madjarske da migrante slobodno pušta na svoju teritoriju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike