U trendu

Migranti na graničnom prelazu Šid

Grupa migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, koja je u petak krenula iz Beograda pešice ka Hrvatskoj, stigla je do graničnog prelaza Šid.

Migranti ne mogu da predju granicu i razmišljaju da u Hrvatsku krenu preko njiva, ali ih sa hrvatske strane čekaju jake policijske snage.

Zbog migranata je jedno vreme bio blokiran prelaz Tovarnik-Šid, zbog čega je prelaz posetio ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić, prenela je televizija N1.

On je rekao da nema razloga da „neko ili nešto“ ilegalno predje u Hrvatsku.

„Došao sam izvršiti uvid u sigurnosno stanje na granici sa Srbijom. Stanje je stabilno. Nema nikakvih naznaka da može biti većih problema“, kazao je Orepić.

Radoš Djurović iz Centra za pružanje pomoći tražiocima azila rekao je za N1 da od 2.000 do 3.000 ljudi koji ne mogu da zatraže azil luta Srbjom bez smeštaja u graničnim oblastima blizu Madjarske i Hrvatske, kao i u urbanim mestima.

Zastoja je bilo večeras i na graničnom prelazu Bajakovo-Batrovci. Sa hrvatske strane se čekalo oko sat vremena na ulazak u Srbiju, a na spskoj strani je došlo i do prekida od oko pola sata.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike