U trendu

Migranti odbili smeštaj u Srbiji, žele u Hrvatsku

Pomoćnik komesara za izbeglice Ivan Gerginov izjavio je da za grupu migranata koji su od Beograda peške danas došli do Šida ima mesta u prihvatnim centrima u Srbiji, ali da oni to ne žele da prihvate.

Gerginov je agenciji Beta rekao da će grupa migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, pokušati da železničkom prugom udje u Hrvatsku, ali da ne veruje da će u tome i uspeti.

„Neki od njih su peške, a neki vozom iz Rume jutros stigli do Šida i ne verujem da će uspeti da udju u Hrvatsku“, rekao je Gerginov.

On je dodao da su ranije, slični pokušaji, dva puta ka madjarskoj granici, a jednom ka Hrvatskoj, završeni tako što su se migranti vratili u Beograd.

Gerginov je rekao i da predstavnici Komesarijata za izbeglice prate migrante od kada su u petak krenuli peške iz Beograda i da su im svakodnevno nudili smeštaj.

„Da su želeli to da prihvate i da udju u sistem bili bi u toplom kao i oko 5.000 drugih migranata“, rekao je Gerginov.

Deo migranata, po podacima nadležnih, zbog umora i hladnoće odustao je od puta tokom noći.

U grupi su uglavnom muškarci, a reč je o ekonomskim migrantima.

Migranti su ranije rekli da će na granici sa Hrvatskom čekati sve dok ne bude otvorena, a namera većine u toj grupi je da odu u Italiju ili Francusku.

(Beta)

1 komentar
  1. goran manic

    To da ni emigranti iz bede i rata ne žele ni milom ni silom da ostanu u Srbiji, govori, bolno jasno, koliko smo mi jadni i uništeni

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike