U trendu

Mihajlović i Lončar obišli nove operacione sale u beogradskom Urgentnom centru

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas nove neurohirurške i mikrohirurške operacione sale u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, čija je obnova prvi korak u ostvarenju Projekta rekonstrukcije i izgradnje sedam bolničko-zdravstvenih centara u Srbiji.

„Ponosni smo što je ovaj posao završen i pre roka i kvalitetno. Obnova ove dve operacione sale je za nas veoma važna kako bi naši gradjani imali najbolju moguću uslugu i kako bismo imali vitalnu i zdravu naciju“, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je završetak radova dve operacione sale simboličan početak obnove svih sedam kliničko-zdravstvenih centara, kojima se bavi Koordinaciono telo za podršku rekonstrukciji i izgradnji kliničkih centara u Srbiji, na čijem je čelu.

Prema njenim rečima, očekuje da projekti budu gotovi u junu, a da prvi radovi na klinikama, vredni ukupno 100 miliona evra, počnu krajem avgusta ili početkom septembra.

„Planirali smo da svi radovi na obnovi kliničkih centara budu završeni tokom 2018. godine, dok će jedino Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje biti gotov tokom 2019. godine“, naglasila je potpredsednica Vlade.

Lončar je rekao da su radovi u dve sale u Urgentnom centru završeni nedelju dana pre roka i da to treba da bude primer kako bi obnova zdravstvenih ustanova trebalo da se radi.

„Takve firme su nam potrebne i takvi ljudi bi trebalo da rade u zdravstvu. Imajte na umu da pacijenti već čekaju da udju i da se ovde već danas, noćas i narednih dana vrše operacije“, rekao je Lončar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.