U trendu

Mihajlović: Ne očekujem da Nikolić proziva Vladu Srbije zbog stanja na Kosovu

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da ne očekuje od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da „proziva“ Vladu što nije tražila povratak vojske Srbije na Kosovo i da „implicira“ da bi Vlada „oćutala“ eventualno ubijanje tamošnjih Srba.

Mihajlović je u saopštenju navela da od svih političara u Srbiji, „pogotovo od najviših državnih funkcionera“, očekuje da „na provokacije koje dolaze od albanskih političara sa Kosova, odgovaju mirno i mudro“ i da „ne koriste Srbe sa Kosova u svojim kampanjama“.

„Očekujem da svojim izjavama doprinose smirivanju tenzija, a ne da raspiruju sukobe. Očekujem da se ponašaju upravo onako kako je premijer Aleksandar Vučić odgovorio na provokacije Albanaca i sprečio sukobe na Kosovu, za šta mu je zahvalila visoka predstavnica EU Federika Mogerini“, navela je ministarka.

Mihajlović je dodala da predsednik Nikolić „jako dobro zna zašto naših vojnika nema na Kosovu“ i da zato od njega ne očekuje da proziva Vladu „što nije tražila povratak srpske vojske na Kosovo“.

„Ne očekujem od predsednika Srbije ni da implicira da bi Vlada Srbije oćutala eventualno ubijanje Srba na Kosovu, i da zbog toga na par meseci pre izbora, preti svoji ostavkom“, navela je potpredsednica Vlade Srbije.

Mihajlović je dodala da Vlada Srbije „čini sve da sačuva bezbednost svojih gradjana na Kosovu i Metohiji i spreči bilo kakve sukobe“.

„Uverena sam da to jako dobro zna i predsednik Srbije Tomislav Nikolić“, kazala je Zorana Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar