najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mihajlović: U 2016. Srbija će biti obeležena lepim slikama

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija već na dobrom putu i da će 2016. godina biti obeležena uspehom i lepim slikama.

Mihajlović je, govoreći na otvaranju konferencije lista Ekonomist – „Svet u 2016“, rekla da je najbolji dokaz da je Srbija već na dobrom putu dobar rezultat vlade i rezultat postignut u ovoj godini.

„Vlada ima sve reference da govori o tome kako će izgledati 2016. godina, a kad kažem reference, mislim da imamo rezultat“, rekla je Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je podsetila da je 2015. godina počela sa negativnim prognozama rasta, a sada se beleži pozitivan, te da će Srbija u 2016. sigurno poboljšati svoj poslovni ambijent.

„Investicije će dolaziti, prvirednici sveta će biti deo naše privrede, jer mi hoćemo da naši ljudi rade“, poručila je Mihajlović.

Srbiju će, navodi ona, obeležiti i slika razvoja, infrastrukturnih projekata, koja je i regionalana slika jer, kako je rekla, Koridori su tu da spoje ne samo gradove unutar Srbije, već i da spoje države.

U tom smislu, Mihajlović je rekla da je ove godine u Srbiji otvoreno  110 kilometara puta, a poređenja radi, godišnji prosek u EU je 55 kilometara.

„Prethodnih 10 godina smo kasnili na putu ka EU, hoćemo to da promenimo“, poručila je potpredsednica vlade.

Mihajlović se zahvalila premijeru Aleksandru Vučiću što će Srbiju obeležiti takođe i podrška vlade ženama i zato što je formirao koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost kojem je Mihajlovićeva predsedava.

„On je podržao da se žene uključe u privredni razvoj Srbije“, istakla je.

Govoreći o slici sveta u narednoj godini, ona je rekla da će biti obeležene migrantskom krizom i odgovorom EU na to i dodala da će se u toj godini pokazati i kojom brzinom će tržišta da rastu.

Takođe, rekla je ona, narednu godinu će obeležiti i slike žena, a naročito jedna koja se bori da uđe u Belu kuću (Hilari Klinton, kandidat za predsednika SAD), i ona koja se bori da upravlja migrantskom krizom u EU – nemačka kancelarka Angela Merkel.

Stalni koordinator UN u Srbiji Irena Vojačkova Solorano takođe je istakla značaj inkluzije žena u Srbiji.

Ona se zahvalila Mihajlovićevoj što se bori za veću inkluziju žena i čestitala joj na postignutim rezultatima.

Solorano je podvukla neophodnost i socijalne inkluzije, i primetila da u Srbiji socijalni indikatori rastu.

U tom smislu, kako je rekla, u 2016. biće potpisan novi petogišnji program s Vladom Srbije, koji će je podržati na putu ka EU.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike