U trendu

Miletić: Sve spremno za Paradu ponosa

BEOGRAD – Uoči početka okupljanja učesnika Parade ponosa u Beogradu, Goran Miletić iz Organizacionog odbora kaže za Tanjug da je sve spremno za Prajd i da u centru grada sve funkcioniše uobičajeno.

„Naravno da je sve spremno, bili smo spremni još pre nekoliko dana, kao i policija i državni organi“, rekao je Miletić.

Konstatovao je da centar grada još nije zatvoren, iako se bliži podne, za kada je zakazano okupljanje učesnika, i da sve funkcioniše normalno.

„To je iskorak koji smo napravili za sve ove godine“, podvukao je Miletić.

Šetnja počinje u 14 sati, sa Trga Slavije, i dalje Ulicom kralja Milana, Terazijama, Kolarčevom, Vasinom do Studentskog parka, gde će se program odvijati od 16 do 20 sati.

„Ne vidimo da će biti nekih problema, ulaza je ove godine više nego ranije“, dodao je Miletić.

U okviru Nedelje ponosa, koja prethodi Prajdu, bilo je organizovano 65 događaja, što je, kaže više nego prošle, kada ih je bilo pedesetak.

Dodaje da je raznovrsnost događaja bila veća – debate, predavanja, ali i žurke i različiti performansi, kao i da im je prisustvovalo mnogo više ljudi.

Prajd info centar, u Ulici kralja Milana, koji je otvoren 16. avgusta, za mesec dana posetilo je 3.000 ljudi, rekao je Miletić.

„Dolazili su svi građani, kao i sami pripadnici LGBT zajednice kako bi dobili informacije u vezi sa testiranjem na HIV, o različitm stvarima koje se tiču identiteta, kao i roditelji koji su se raspitivali kako da pomognu deci, koja su se ‘autovala’ i parovi koji su se raspitivali kako da ostvare imovinska prava“, rekao je Miletić.

Dodao je da ove godine imaju više volontera, koji pomažu da Parada prođe u najboljem redu.

„Ranije smo imali primedbu zašto se sve svodi na tih nedelju dana, pa ćemo kroz Info centar nastaviti da radimo i nadam se da će nešto ostati od Prajda tokom cele godine“, rekao je Miletić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.