U trendu

Miloš Jovanović novi potpredsednik DSS

Miloš Jovanović je danas na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije izabran za potpredsednika te stranke.

Vršilac dužnosti predsednika DSS Dragan Maršićanin je prethodno rekao da je doskorašnji potpredsednik Borko Ilić „prijateljski podneo ostavku“, kako bi na njegovo mesto došao Jovanović.

Na početku današnje sednice Glavnog odbora, dva potpredsednika – Marko Jakšić i Slaviša Risitić, s Kosova, podneli su ostavke na funkcije u Predsedništvu i Glavnom odboru, zbog, kako su naveli, „kolaboracije (dela DSS) sa Srpskom naprednom strankom“.

Kako su mediji ranije pisali Jovanović će voditi stranku do raspisivanja stranačkih izbora.

On je danas najavio da će biti kandidat za predsednika DSS-a.

Konferencija za novinare, na kojoj će govoriti Jovanović zakazana je za sutra u 11.00.

Pre nekoliko meseci tadašnja predsednica DSS Sanda Rašković Ivić podnela je ostavku na tu funkciju zbog „neprincipijalnih koalicija sa SNS na lokalnom nivou“ u opštinama Vračar i Voždovac.

U tekstu koji je danas objavljen na portalu „Nova srpska politička misao“ Rašković Ivić je izjavila da je mislila da će njen ostavka „resetovati“ situaciju u DSS: „Pritisci su bili ogromni. Organi stranke nisu do kraja radili svoj posao. Pokušala sam dogovorom, ali nije išlo“.

Ona je ocenila da vlast u Srbiji ne poštuje Ustav, odriče se Kosova i Metohije i da u Srbiji „nema ni jedne jedine državne institucije koja samostalno radi poštujući zakon“, a da je svako ko na bilo koji način pomaže takvoj vlasti „saučesnik u zločinu nad Srbijom i gradjanima koji u njoj žive“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.