U trendu

Ministar demantuje tvrdnje o naseljavanju izbeglica

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da nisu tačne tvrdnje o naseljavanju velikog broja izbeglica u Srbiji, navodeći da je nastavljen trend da, u roku od 48 časova, približno isti broj migranata uđe i izađe iz zemlje.

Stefanović je naglasio da se Srbija, u skladu sa zakonom i po najvišim svetskim standardima, stara o bezbednosti i obezbeđivanju osnovnih ljudskih potreba izbeglica, uz poštovanje njihove slobode kretanja i izražavanja namere da zatraže azil.

Kako je iz MUP-a saopšteno, ministar je ukazao da se vrši identifikacija i registracija svih lica koja uđu na teritoriju Srbije.

On je rekao i da su saobraćajni policajci juče zaustavili nekoliko autobusa u kojima je bilo i migranata s falsifikovanim ispravama. Oni su predati službenicima Odseka za strance, a autobusi Odseku za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Nišu i Vranju.

Stefanović je kazao da je policija podnela krivične prijave protiv NN izvršioca i da intenzivno radi na rasvetljavanju tih slučajeva.

„Ovo je dokaz da država nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja migranata, čime pokazuje da je dobro organizovana i da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema ovom problemu“, istakao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.