U trendu

Ministar Djordjević podelio novogodišnje paketiće deci iz doma u Zvečanskoj (VIDEO)

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i nevladina organizacija „Mali, veliki ljudi“ podelili su danas novogodišnje paketiće prvoj grupi od 30 dece iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević rekao je da će ove godine paketiće dobiti svih 1.800 dece iz 21 ustanove za njihov smeštaj.
„Sledeće godine paketiće će dobiti još više dece, a trudićemo se da novogodišnje poklone dobiju i deca smeštena u starateljskim porodicama“, rekao je Djordjević i dodao da „nema ništa vrednije od dečjeg osmeha“.

On se zahvalio organizaciji „Mali, veliki ljudi“ koja, uz pomoć kompanija koje odgovorno posluju i pomažu društvenu zajednicu, 16 godina deli deci paketiće.

Djordjević je najavio da je obezbedjen novac za renoviranje odmarališta Crvenog krsta u Crnoj Gori koje nije obnavljano od 1982. godine da bi deca mogla da ga koriste.
Ministarstvo će se, kako je rekao, truditi da svake godine obnovi po jednu ustanovu za smeštaj dece, a ustanova za smeštaj dece u Sremčici u Beogradu će biti priključena na grejanje, ulica asfaltirana i prostor oko zgrade ozelenjen.

Predstavnica organizacije „Mali, veliki ljudi“ Marija Petrović Vujinović rekla je da će, zbog podele paketića, obići sve gradove gde se nalaze ustanove u kojima su smeštena deca ometena u razvoju.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici Zoran Milačić istakao je da je „poklon drag, ali da je važnije što je neko prepoznao potrebu za druženjem i integracijom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.