U trendu

Ministar o smeni direktora u instituta Dedinje

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je dosadašnjeg direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ Boška Djukanovića razrešio te funkcije „zbog smene generacija“.

„Posle 15 godina koliko je Djukanović bio direktor ove ustanove sada je vreme za smenu generacija. Na tu dužnost imenovao sam Predraga Milojevića koji je sjajan stručnjak“, izjavio je Lončar za „Politiku“.

Djukanović je izjavio da je smenjen bez prethodnog razgovora o tome i da je to bila političa odluka, jer „nije prijatelj (predsednika Vlade Aleksandra) Vučića“ i da su to svi znali, jer je „po kafanama govorio da je Vučić najveće zlo“.

On nije negirao medijske navode da je nakon smene ministru zdravlja slao uvredljive SMS poruke u kojima ga je nazivao „ološem“ i „djubretom“, ali je dodao da nije ozlojedjen, ni ostrašćen zbog smene i da će nastaviti da radi kao hirurg.

„Savest mi je čista, kada je reč o postignutim rezultatima u lečenju u IKVB ‘Dedinje'“, rekao je Djukanović za „Politiku“.

Inače, novoimenovani direktor Predrag Milojević, rodjen je 1962. godine i od 1987. godine radi u Institutu „Dedinje“. Usavršavao se na klinikama u Sjedinjenim Američkim Državama i Amsterdamu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.