U trendu

Ministarstvo pravde: Izradjeni sajtovi za sve sudove

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je izradilo internet prezentacije – sajtove za sve sudove u Srbiji koji ih do sada nisu imali.

Navodi se da je to uradjeno u okviru projekta „Centralne platforme za razvoj internet stranica pravosudnih organa“, koji izmedju ostalog podrazumeva unapredjenje otvorenosti rada sudova u sadržajnom, tehničkom i grafičkom smislu.

Cilj je, kako se navodi, da svi sudovi imaju uniformisane internet prezentacije, ne samo u dizajnu, već i u kvalitetu informacija koje pružaju gradjanima kako bi bile transparentne, pravovremene, tačne i korisne.

Omogućeno je prikazivanje ovih internet prezentacija i na mobilnim uredjajima, tabletima i monitorima široke rezolucije, piše u saopštenju.

U Ministarstvu pravde danas je održana prva obuka za administratore iz 18 sudova, koji će dobiti svoju internet prezentaciju, jer novi sistem podrazumeva novi, ali jednostavniji način upravljanja sadržajem sajtova.

Početnu obuku prošli su Viši i Prvi osnovni sud Beogradu, Viši i osnovni sud iz Sremske Mitrovice, zatim osnovni sudovi iz Raške, Prokuplja, Petrovca na Mlavi, kao i privredni sudovi iz Beograda, Sombora, Valjeva, Subotice, Pančeva, Novog Sada, Kraljeva, Sremske Mitrovice, Požarevca, Zaječara i Privredni apelacioni sud u Beogradu.

Obuke će biti organizovane po fazama i cilj je da bude uključeno svih 161 sudova u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar