U trendu

Ministarstvo: Promena rukovodilaca Kliničkog centra Kragujevac i tri doma zdravlja u Beogradu

Na sastanku ministra zdravlja Srbije Srbije Zlatibora Lončara s timovima za kontrolu stanja u zdravstvenim ustanovama, odlučeno je da se smene rukovodioci u tri doma zdravlja u Beogradu i imenuju direktori četiri ustanove u Kliničkom centru Kragujevac.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, na osnovu izveštaja timova zbog loše organizacije posla, neadekvatnog vodjenja medicinske dokumentacije i nehigijene, predložene su smene rukovodilaca u domovima zdravlja u Mladenovcu, na Voždovcu i u Barajevu.

Odlučeno je i da se u Kliničkom centru (KC) Kragujevac imenuju novi direktori Centra za vaskularnu hirurgiju, Klinike za urologiju, nefrologiju i dijalizu i Službe za radiološku dijagnostiku.

Na sastanku je konstatovano da su na Klinici za grudnu hirurgiju KC Srbije potrebne kadrovske promene jer nisu stvoreni uslovi za početak procesa transplantacije pluća i za uvodjenje novih metoda lečenja, dok su direktori Centra za anesteziologiju i reanimatologiju i Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu dobili rok od 21 dan da unaprede sistem organizacije posla.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.