U trendu

Ministarstvo prosvete: Nismo destabilizovali rad zemunske OŠ Svetozar Miletić

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da „ni na koji način“ nije destabilizovalo rad u zemunskoj Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ već da je donelo „jedinu, zakonom predvidjenu odluku“ kada je na osnovu izveštaja Republičke prosvetne inspekcije smenilo direktora te škole Ljubomira Musurovića.

„Na delu je očigledna opstrukcija rada koja ima za cilj poništavanje legitimnih i na zakonu zasnovanih odluka. Nakon što su uz razrešenog direktora stale opozicione stranke svima je jasno da se iza protesta roditelja krije politički motivisan pokušaj Ljubomira Musurovića da sačuva funkciju direktora“, piše u saopštenju.

Navodeći da je poslednjih dana „pod mnogo većim pritiskom“ roditelja koji žele da njihova deca pohadjaju nastavu, ali im je to „onemogućeno opstrukcijom u školi“, Ministarstvo prosvete je pozvalo roditelje da „prevashodno misle na svoju decu i da se sete da je osnovno obrazovanje obavezno zakonom“.

„Ukazujemo i na član 6. Zakona o javnom okupljanju u kome se jasno kaže da ispred škole nije dozvoljeno okupljanje. Ukoliko razrešeni direktor smatra da odluka ministarstva nije u skladu sa zakonom, na raspolaganju mu je zakonom predvidjena procedura“, navelo je ministarstvo i takodje podsetilo zaposlene koji bojkotuju rad, da „njihovo postupanje nije u skladu sa zakonom“.

Djaci Osnovne škole „Svetozar Miletić“ i njihovi roditelji od 1. septembra protestuju jer je ministar prosvete Mladen Šarčević 28. avgusta doneo rešenje o smenjivanju direktora te škole Ljubomira Musurovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.