U trendu

Ministarstvo prosvete objavilo konkurs za 200 savetnika

Ministarstvo prosvete Srbije je objavilo konkurs za izbor 200 savetnika-spoljnih saradnika koji će od 1. februara 2017. do 1. februara 2019. godine sa prosvetnim savetnicima posećivati vaspitno obrazovne ustanove.

Pravo učešća na konkursu imaju nastavnici, vaspitači, stručni saradnici, savetnici zavoda i nastavnici visokoškolskih ustanova.

Po konkursu, savetnici-spoljni saradnici se angažuju za saradnju s prosvetnim savetnikom u stručno-pedagoškom nadzoru i spoljašnjem vrednovanju rada ustanova, pružanje stručne pomoći nastavniku, vaspitaču, stručnom saradniku, stručnim većima, aktivima i timovima.

Oni mogu biti angažovani i za demonstriranje postupaka i metoda, održavanje oglednog časa ili aktivnosti, pružanje povratne informacije o aktivnostima i preduzetim merama nastavnika, vaspitača i stručnog saradnika i davanje stručnih preporuka za unapredjivanje rada.

Kako se navodi u tekstu konkursa, vrsta poslova za koje će biti angažovan savetnik-spoljni saradnik zavisiće od potreba školske uprave u kojoj je savetnik-spoljni saradnik angažovan.

Na konkursu će biti izabrano najviše 200 savetnika-spoljnih saradnika, najviše za teritoriju školskih uprava Beograd (30), Novi Sad (25) i Sombor (25).

Kako se navodi u tekstu konkursa, za svoj rad savetnik-spoljni saradnik primaće naknadu na godišnjem nivou od 40.000.00 dinara, u dve rate. U toku kalendarske godine savetnik-spoljni saradnik će biti angažovan na ukupno četiri aktivnosti, po nalozima ministra.

Konkurs je objavljen 16. novembra, a rok za dostavljanje prijava i dokumentacije je 15 dana od datuma objave na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (www.mpn.gov.rs).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.