U trendu

Ministrima neće biti povećane plate

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ministrima neće biti povećane plate i istakao da je važnije da zarade budu povećane prosvetnim i zdravstvenim radnicima.

„Ministrima se neće povećavati plate jer je važnije da se povećaju učiteljima, nastavnicima i zdravstvenim radnicima“, rekao je Vučić novinarima u selu Kalinovac kod Uba, gde je otvorio rekonstruisanu školu.

On je rekao da ministru treba da bude najveća čast to što radi za gradjane.

Na pitanje šta misli o podeli na one koji podržavaju haškog optuženika Slobodana Miloševića i one koji podržavaju ubijenog premijera Zorana Djindjića, Vučić je rekao da želi da se Srbija bavi budućnošću, a da podele ostavi po strani.

„Dobro je da stvari iz prošlosti ostavimo tamo gde im je mesto, da se istoričari bave time, a mi da gledamo u budućnost i kako da pomognemo deci“, rekao je Vučić.

On je kazao da ne postoji ništa bolje i važnije od investiranja u škole i da je važno da škole i bolnice budu obnovljene.

Vučić je pre otvaranja škole u Kalinovcu, prisustvovao potpisivanju ugovora o sanaciji Osnovne škole „Milan Munjas“ u Ubu, u vrednosti od 21,4 miliona dinara. Radovi treba da budu završeni do početka septembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.