U trendu

Mirković osudio vređanje Bakareca i njegovo povezivanje sa nacistima

BEOGRAD – Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda i narodni poslanik Aleksandar Mirković osudio je, kako navodi, širenje verske, etničke i nacionalne mržnje kojom je tokom diskusije u parlamentu bio izložen odbornik Nebojša Bakarec.

Mirković je, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, ukazao da je tokom diskusije Bakareca opozicija dobacivala tom odborniku i da su pojedini tokom dobacivanja implicirali i dovodili u pitanje poreklo odbornika Nebojše Bakareca i povezivali ga sa nacistima.

„Ako se uzme u obzir da je Nebojša Bakarec nedavno bio uvršten na spisak poznatih Jevreja u Srbiji, od strane neonacističke organizacije ‘Stormfront’, utoliko su besmislenije ove uvrede koje su došle iz redova opozicije“, istakao je Mirković.

Ocenjuje da je takva vrsta diskriminacije apsolutno nedopustiva i zaslužuje najoštriju moguću osudu.

Mirković ističe da je Beograd metropola, grad različitosti i grad koji širom raširenih ruku prihvata ljude svih nacija i veroispovesti i da je ovakvo ponašanje apsolutno nedopustivo na svakom mestu, a pogotovo u Skupštini grada Beograda.

„Ono što je dodatno poražavajuće je što se niko čak nije ni izvinio. Srpska napredna stranka ima nultu toleranciju na bilo kakav vid diskriminacije, ali i ovo je jasan pokazatelj koliko daleko u svojoj mržnji mogu da idu oni koji sebe predstavljaju kao velike demokrate, a dolaze iz redova opozicije“, naveo je Mirković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.