Mirković: Tanjug je info portal, a ne rešenje za novinsku agenciju

Poslanik Srpske napredne stranke Saša Mirković rekao je danas da je registrovao preduzeće Tanjug info i da će to biti portal, a ne rešenje za nekadašnju nacionalnu novinsku agenciju.
“U pitanju je dnevni medij, koji će pokrivati sve sfere, od politike do sporta i estrade. Želja nam je da imamo jedan brz medij. Na njemu će da rade novinari koji već rade u Sportu. Biće posla, naravno, i za druge, pa i za nekadašnje novinare agencije Tanjug”, rekao je Mirković za dnevnik Blic.

Mirković je, međutim, negirao da je to spasonosno rešenje za nekadašnju nacionalnu agenciju o kojem se spekulisalo u javnosti i dodao da je gašenje Tanjuga bila greška ljudi iz Ministarstva kulture i informisanja.

Prema njegovim rečima, novim portalom želi da očuva tradiciju i da obezbedi da se ne urušava brend.

Mirković je, međutim, kazao da nije imao nameru da kupi Tanjug, čija je poslednja cena u privatizaciji bila oko 350.000 evra.

Zato je registrovao medij sličnog imena, koji se već nalazi u bazi Agencije za privredne registre.

Na pitanje da li je imao nekakve probleme zbog toga što je odabrao ime koje je gotovo identično imenu novinske agencije koja je prestala da postoji 31. oktobra jer za nju nije bilo kupaca, Mirković je odgovorio da nije i upitao “zbog čega bi imao”.

“Pa Tanjug je, koliko znam, ugašen. Neko se odrekao Tanjuga, što je, po mom mišljenju, velika šteta”, rekao je Mirković.

Vlasnik Tanjug Info je preduzeće Telegram d.o.o, a odgovorni urednik biće, kako piše Blic, Boris Vuković. Mirković je prethodno kupio dnevni list Sport za 83.000 evra i preuzeo sve novinare te kuće.

Odluka Vlade Srbije o prestanku postojanja Novinske agencije Tanjug stupila je na snagu 5. novembra. U procesu privatizacije nije bilo kupca.

(Beta)

Ostavite komentar