U trendu

Mirović: DS i LSV fabrikuju lažne afere

Predsednik Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke (SNS) i potpredsednik te stranke Igor Mirović optužio je danas Demokratsku stranku (DS) i Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) za nasilje u Skupštini Bele Crkve i fabrikovanje lažnih afera.

Predsednik DS u Beloj Crkvi Željko Crnogorac rekao je ranije danas da je na odbornike te stranke i LSV danas bačen suzavac, da im privatno obezbedjenje ne dozvoljava da prisustvuju vanrednoj sednici skupštine koja je sazvana na inicijativu SNS, opozicione stranke u toj opštini.

Igor Mirović je izjavio da će SNS u toku dana izneti dokaze šta se dogadjalo u sali lokalne skupštine.

„DS je nasiljem pokušala da prekine sednicu na kojoj je većina odbornika svojom voljom htela da razreši predsednika opštine na demokratski način i bez pritisaka. Odbornici DS su hteli da udju u salu silom i bacili su suzavac, a odbornik LSV je pokušao da prekine sednicu prevrtanjem stolova i izazivanjem incidenta“, naveo je Mirović.

On je izrazio očekivanje da će u toku dana biti nastavljena sednica na kojoj će biti izglasano novo opštinsko rukovodstvo.

Funkcioner SNS je kazao da je to dokaz nasilnog karaktera političke konkurencije, koja silom hoće da ostane na vlasti.

„SNS osudjuje (takvo) ponašanje i traži da se vinovnici kazne i pronadju“, poručio je on.

Prema njegovim rečima, SNS je poštovala zakonsku proceduru za sazivanje sednice.

Komentarišući izjavu pokrajinskog sekretara Branislava Bugarskog, koji je tražio od medjunarodne zajednice da pošalje posmatrače na izbore i zaštiti gradjane Vojvodine, Mirović je kazao da su takve reči zabrinjavajuće, jer Vojvodina nema potrebe da je neko štiti osim od onih koji, kako je naveo, pokušavaju da mimo volje naroda i to još od 2012. godine, pa onda i 2014. godine, a i sada u Beloj Crkvi menjaju političku situaciju“.

„U pitanju je paničan strah DS i LSV od promena, pa čak i u jednoj ovako maloj opštini. Plaše se izbora i toga da ih posle 15 godina vlasti narod više neće“, istakao je on.

Mirović je ocenio i da je u istoriji na vlasti duže od Bojana Pajtića bio jedino Tito.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar