U trendu

Mirović: Značajan pomak u poboljšanju uslova života Roma

NOVI SAD – Pokrajinska vlada posvećena je sprovođenju svoje deklarisane politike u oblasti prava svih nacionalnih manjina, rekao je danas pokrajinski premijer Igor Mirović u razgovoru s direktorom Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine Milošem Nikolićem i pokrajinskom poslanicom Jelenom Jovanović.

Mirović je s njima razgovarao o unapređenju položaja i statusa ove nacionalne manjine, posebno o obrazovanju, zapošljavanju i socijalnoj politici.

On je ocenio da je učinjen značajan pomak u poboljšanju uslova života Roma u Vojvodini, te najavio da će i u narednim godinama biti realizovani programi čiji je cilj inkluzija Roma u društvo.

„Suzbijanje diskriminacije Roma i stvaranje uslova za pristup ostvarivanju ljudskih i svih drugih prava jedan je od naših najvažnijih zadataka na čemu moramo zajedno raditi“, naglasio je Mirović.

Miloš Nikolić je naveo da je za ostvarivanje suštinske ravnopravnosti Roma potrebno da se, osim institucionalne podrške i političke volje, ostvari i određeni stepen društvene solidarnosti.

Na sastanku je bilo reči i o planovima i budžetu Kancelarije za 2019. godinu, kao i o aktivnostima u vezi s upisom pripadnika te nacionalne manjine u poseban birački spisak kroz koji, kako je poručeno, mogu da ostvare svoja prava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.