U trendu

Miščević: Zakoni evropski – implementacija neophodna (VIDEO)

Šefica pregovaračkog tima sa Evropskom unijom (EU) Tanja Miščević ocenila je danas u Kraljevu da Srbiju u nastavku evropskog puta čeka implementacija propisa u gotovo svakoj oblasti.

„Kada vidite da su nam zakoni zaista dobri, na nama je samo još da ih primenjujemo, i to je priča koju znamo“, rekla je Miščevićeva u debati pod nazivom „Pitaj me bilo šta o EU“ koja će se održati pored Kraljeva u još šest gradova.

Prema njenim rečima, sada ima neko ko neće dozvoliti da se zakoni ne primenujuju „zašto što je merilo napredak u procesu evropskih integracija“.

Miščevićeva je kazala da je upravo ovo najveća korist, jer je, kako je ocenila, „činjenica da postoji neko ko će pomoći na putu ka EU“.

„Po meni, ovo je najveća korist, ne samo momenat članstva već činjenica da postoji neko ko će nam pomoći, objasniti, dati sredstva i naterati da ono što smo sami pisali kroz zakon, zaista i primenimo“, kazala je ona.

Navela je da je proces pristupanja EU „užasno težak, da dugo traje i zahteva velike reforme“.

Podsetila je i da je Srbija samostalno rešila da se uskladjuje sa pravilima EU.

„Zato je nama posao danas mnogo jednostavniji jer je veliki broj naših zakona upravo tako pisani, prihvatajući standarde EU“, rekla je Miščević

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar