U trendu

Mislile su da putuju u Nicu, greškom sletele u Niš

Umesto na šetalištu u Nici u Francuskoj, dve starije Italijanke greškom su se prošlog vikenda obrele u – Nišu.

Zbog sličnosti u pisanju imena grada u Srbiji i poznatog francuskog turističkog centra, one su verovatno napravile previd i kupile avionske karte do Niša.

Međutim, kada su sletale na pistu aerodroma „Konstantin Veliki“ shvatile su da su na pogrešnom mestu i da je Nica više od 1.500 kilometara daleko.

– U subotu su dve starije dame došle u Niš letom kompanije „Rajan er“ iz Begrama kod Milana, a planirale su da idu u Nicu – potvrdila je portparol aerodroma „Konstantin Veliki“ Ivanka Stanisavljević za domaće medije.

Prema prvim informacijama, dve žene su odlučile da ostanu i obiđu Niš do narednog leta kojim je bio planiran povratak kući.

Tako su, igrom slučaja, umesto Trga Masena i drugih znamenitosti Nice, dobile priliku da upoznaju ništa manje atraktivnu istoriju Niša u kojem je u antičko doba rođen car Konstantin, obiđu Medijanu, Tvrđavu, Ćele kulu…

Ovo nije prvi slučaj da se turisti greškom nađu u Nišu, misleći da su na putu za Nicu. Poslednji put se to desilo krajem 2016.godine kada su trojica turista iz Češke, letom iz Bratislave stigli u Niš umesto u Nicu.

Da nisu na pravom mestu posumnjali su još u vazduhu, kada su upitali stjuardesu „a gde je ovde more“, očekujući da vide obrise poznatog francuskog ljetovališta.

Slovački mediji preneli su tada da su turisti bili razočarani nakon sletanja u Niš, gde ih je umesto sunca fracnuskog mondenskog grada, dočekalo sivo decembarsko nebo, budući da su naredni let imali tek za pet dana.

No, za razliku od Čeha koji su odmah iz Niša produžili za Sofiju gde su uhvatili prvi let za Nicu, dame iz Italije ostale su u Nišu i nema sumnje da su se lepo provele.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.