U trendu

Miting SRS povodom godiĆĄnjice NATO bombardovanja

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Ć eĆĄelj pozvao je danas gradjane na sutraĆĄnji miting kojim će SRS obeleĆŸiti godiĆĄnjicu NATO bombardovanja i izraziti protest protiv reĆŸima Aleksandra Vučića, ali i presude HaĆĄkom optuĆŸeniku Radovanu KaradĆŸiću.

Ơeơelj je na konferenciji za novinare u sediơtu SRS-a najavio da će radikali nakon mitinga proơetati centralnim gradskim ulicama, od Trga Republike do Slavije i nazad.

„Sutra u 17 časova na Trgu Republike, na godiĆĄnjicu zlog proleća 1999. godine i početka varvarskog NATO bombardovanja u Srbiji SRS drĆŸi mitinig. To je i izraz naĆĄeg protesta zbog drakonske presude koje su u Hagu odredili KaradĆŸiću, ali i miting nemirenja sa reĆŸimom SNS-a, sa orijentacijom Aleksandra Vučića prema EU i NATO-u“, kazo je on.

Lider radikala pozvao je „sve patriote, one koji se suprotstavljaju HaĆĄkom tribunalu, ulasku Srbije u EU, a koji podrĆŸavaju integracije Srbije sa Rusijom da prisustvuju sutraĆĄnjem mitingu u Beogradu“.

On je dodao da je miting „uredno“ prijavljen Ministarstvu unutraĆĄnjih poslova, kao i da SRS neće pozivati učesnike skupa na nasilje.

„Garantujemo da će naĆĄi redari dobro obaviti posao i protestni marĆĄ će se kretati od Trga Rrepublike ka Pravnom fakultetu, zatim Beogradskom ulicom do Trga Slavije i nazada do Trga Republike“, najavio je Ć eĆĄelj dodavĆĄi da će lista govornika zavisiti od vremenskih prilike.

Ơeơelj je ponovio da je odbio predlog Haơkog tribunala da izricanje presude prati preko video linka dodavơi da ga to ne zanima i da će sve saznati iz medija.

On je dodao i da je „iz pouzdanih izvora saznao kolika će presuda biti Radovanu KaradĆŸiću“, ali nije ĆŸeleo da precizira o kakvoj vremenskoj kazni se radi, već je samo naveo da je u pitanju „drakonska presuda“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar