MK grupa i ove godine obezbedila besplatno zimovanje za decu s Kosova (VIDEO)

Trideset najboljih učenika osnovnih škola s Kosova i Metohije boravi na Kopaoniku u okviru sedmodnevnog zimovanja koje im je omogućila kompanija MK grupa kao nagradu za odličan uspeh postignut u ovoj školskoj godini.

Učenici od petog do osmog razreda pohadjaju besplatnu školu skijanja, dok popodnevne časove provode u sportsko-rekreativnim aktivnostima.

„Ovo je deveta godina zaredom kako organizujemo besplatno zimovanje na Kopaoniku za 30 najboljih učenika sa Kosova i Metohije. Na ovaj način želimo da pokažemo da MK grupa prepoznaje i nagradjuje motivaciju i želju za učenjem, kao i razvoj naše dece“, rekao je predsednik MK grupe Miodrag Kostić.

On je dodao da većina od te dece do sada nije imala priliku da ode na zimovanje i zbog toga mu je drago što su na Kopaoniku uživali u brojnim sportsko-rekreativnim aktivnostima, a posebno što su neki od njih sada prvi put stali na skije.

„Naši djaci retko imaju prilike da iskuse čari planinskih aktivnosti i pohadjaju pravu školu skijanja, pa nam je izuzetno drago što je kompanija MK grupa i ove godine prepoznala značaj ovakog vida ulaganja u mlade“, rekao je nastavnik Osnovne škole „Kralj Milutin“ iz Gračanice Lazar Danić.

MK grupa je u proteklih pet godina organizovala više od 460 društveno odgovornih akcija medju kojima su i izgradnja Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu, osnivanje Roditeljske kuće za boravak dece obolele od raka, kao i podrška mnogim obrazovnim programima namenjenih mladima.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike