U trendu

Mladen Nenadić izabran za tužioca za organizovani kriminal

Skupština Srbije odlučila je danas da je novi tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, dok tužilac za ratne zločine nije izabran.

Za Nenadića je glasalo 139 poslanika, nije bilo glasova protiv, a devet poslanika nije glasalo.

Nenadić je rođen 1963. godine u Čačku. Pravni fakultet završio je u Kragujevcu 1987. godine, a pravosudni ispit položio je 1990. godine. 

Od 1990. do 1995. godine bio je inspektor za suzbijanje privrednog kriminaliteta u SUP-u u Čačku, a zatim šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Za zamenika tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Čačku izabran je 1995. godine, a od 1998. do 2004. godine vršio je funkciju zamenika javnog tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu u Čačku. 

Od 2004. godine radi kao advokat, pre svega u krivičnom pravu. Njegovo radno iskustvo u krivičnoj materiji je 25 godina.

Kandidati za tužioca za organizovani kriminal osim Nenadića bio je i sadašnji tužilac Miljko Radisavljević, javni tužilac u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu Tomislav Kilibarda i zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru Sonja Milićević.

Kandidati za tužioca za ratne zločine su zamenik javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Snežana Stanojković za koju je glasalo 75 poslanika, sudija u Apelacionom sudu u Novom Sadu Dejan Terzić koji je dobio 109 glasova za, zamenik Republičkog javnog tužioca Djordje Ostojić, za koga je glasalo šest, zamenik Tužioca za ratne zločine Milan Petrović sa pet glasova i zamenik Tužioca za ratne zločine Mioljub Vitorović sa sedam glasova za.

Listu kandidata za tužioce za ratne zločine i organizovani kriminal utvrdilo je Državno veće tužilaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.