U trendu

Mladenović: Čekamo izveštaj tužilaštva i policije o Savamali

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je danas da nema ništa novo da kaže o rušenju objekata u beogradskoj četvrti Savamala i da se o tom slučaju i dalje čeka izveštaj tužilaštva i policije.

„Nemam ništa više da dodam. Čekamo izveštaj tužilaštva i policije i to je sve“, rekao je Mladenović novinarima.

Mladenović je danas posetio Gerontološki centar Beograd na Bežanijskoj kosi gde je prisustvovao manifestaciji „Naša priča“ povodom proslave dana ustanove.

Povodom 63. godišnjice postojanja tog centra, Mladenović je kazao da grad tu ustanovu smatra važnom institucijom u kojoj 1.300 zaposlenih radi „herojski posao“ time što brine za više od 10.000 korisnika.

„Čestitam Gerontološkom centru Beograd dan tog centra i želim im uspešan rad“, kazao je on i dodao da je grad Beograd ponosan što učestvuje u radu tog centra.

On je podsetio da je u proteklom periodu otvoreno 24 dnevna centra i kluba za starije sugradjane u 15 beogradskih opština, a kako je naveo, u narednom periodu planirano je povećanje tog broja.

Prema njegovim rečima, planirno je i povećanje broja gerontodomaćica, jer su one velika podrška u životu najstarijih sugradjana, a trenutno oko 2.500 Beogradjana koristi njihove usluge.

Direktorka centra Suzana Mišić kazala je da se ta ustanova pre svega bori protiv rušenja steretipa o starijima, „o tome da su oni obaveza, jer su nemoćni“.

„Mi smo tu da pokažemo da ljudi u svakom životnom dobu uz pomoć profesionalaca mogu dati svoj maksimu i postići nemoguće“, kazala je ona i dodala da brinući o najstarijim gradjanima Beograd brine o svojoj budućnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar