U trendu

Mladenović: Da i deci približimo istinu o herojskoj borbi

BEOGRAD – Grad Beograd će ove godine prvi put obeležiti dva važna datuma, Dan oslobođenja u Prvom i Drugom svetskom ratu, jedinstvenom manifestacijom „Dani slobode“, od 19. oktobra do 1. novembra, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je gostujući na Prvoj TV najavio da će sutra u Šećerani, a u režiji Ljubiše Ristića, biti „dočarane borbe za oslobađanje Beograda 1944. godine, a zatim 20. oktobra tradicionalno se održava memorijalni defile, kao i polaganje venaca na Spomenik oslobodiocima Beograda. Biće organizovan i muzičko-dramski događaj sa simulacijom borbi i svega što se dešavalo 1944. godine u Beogradu, kada su jedinice Crvene armije i Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije oslobađale Beograd uz velike žrtve, naveo je Mladenović.

Dva važna datuma spojena su kako bi se obeležila novija istorija našeg grada u prošlom veku, rekao je Mladenović, navodeći da će se 19. oktorba i 1. novembra prvi put u beogradskim školama čitati proglas kojim će se deci približiti istorijske činjenice koje su važne.

„Moramo da poštujemo one koji su dali svoje živote, kako bismo mi danas mogli da živimo u slobodnoj zemlji i slobodnom gradu“, rekao je pomoćnik gradonačelnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.