U trendu

Mogerini: Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini saglasili su se večeras da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem, a Mogerini je poručila da „ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti“.

„EU unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup“ rekla je Mogerini navodi se u zajedničkom saopštenju.

Vučić i Mogerini sastali su se kako bi, na otvoren i iskren način, razgovarali o najnovijim dešavanjima i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, rečeno je u saopštenju.

Visoka predstavnica EU Mogerini izrazila je žaljenje zbog jučerašnjih događaja na Kosovu.

„Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti. Evropska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup“, istakla je Mogerini.

Dvoje sagovornika, navodi se, su se saglasili da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem.

U suštinskom i sadržajnom razgovoru, predsednik Vučić i viksoka predstavnica EU Mogerini konstatovali su da je u nacionalnom i državnom interesu Srbije da očuva stabilnost, mir i napredak na putu ka Evropskoj uniji.

Sastanak predsednika Srbije i šefice evropske diplomatije počeo je večeras oko 19.00 časova u zdanju na Andrićevom vencu i trajao je više od dva sata.

(Tanjug)

7 komentara
 1. Radoslav Radović

  Ko je naucio da se kanja on ce se klanjati do kraja svog jadnog zivota,ne samo svojim neredbodsvcima vec i njixovim magarcima.

 2. dardanela

  PAMETNIJI POPUŠTA – kaže stara poslovica . onda ne treba da se čudimo što budale vladaju ovim svetom !!!!!!

 3. Warstone

  Nemaju srbi vladara kad smo imali kralja tad smo bili bog i batina i stali pred austrougarsku 10 puta jacu sad banda od 50 govana samara tuce i zatvara narod samo cista kraljevska krv moze vladati ona ce dusu dati za drzavu i nasu zemlju a ove kurve koje bira narod su picke govna koji nemaju ljubavi prema narodu nego imaju gladnu praznu dusu koju nikoja para nemoze popuniti … .pa sta srbija treba da popuni ispuni pa da je opet karaju i sta samo da moze da kaze da smo kulturni ? pa jebo te svetac kultura nije nikad pobjedila rat i vratila teritoriju boj nebije svijetlo oruzije boj bije srce junacko

 4. Miša

  neka ode dole na Josovo pa to kaze onim ludim siptarima.Ovako papir trpi sve.

 5. Boki

  Aha , jbt, ko je ovde lud ?! Pa nije ovo ni prvi ni zadnji put …ironija i to uvek u MARTU !!!

 6. Anonimni

  slazem se

 7. ILKE

  Ona nije osudila Prištinu za ovaj kriminalni čin već traži od Srbije da ostane mirna. Nastavak nečuvenog licemerja ˇEvropeˇ

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike