U trendu

Moguć porast nivoa reka i u centralnim delovima zemlje

Direktor Javnog preduzeća „Srbijavode“ Goran Puzović izjavio je danas da se oblaci nad Srbijom pomeraju ka centralnim delovima zemlje pa se može očekivati  porast vodotokova na bujičnim rekama i na tom području.

Puzović je rekao agenciji Beta da se „talas lagano pomera na dole i da će verovatno porasti Južna Morava i Toplica“ dodavši da se „tek večeras očekuju padavine“.

„Očekuje se porast svih vodostaja u Zapadnoj Srbiji od Kurbašnice, Mlave, Lugomira …i drugih malih bujičnih tokova“, rekao je on.

Puzović je rekao i da se na području Čačka „voda trenutno povlači i da se preduzimaju sve mere i radnje da se u onom delu gde se prelila preko nasipa  brzo izvuče“.

On je ponovio da je u Lučanima „situacija teška jer je voda veća nego 2014. i prvi put u svoj istoriji je prešla preko pruge“ objasnivši da je do toga  došlo jer Zapadna Morava jos raste u tom delu“, a lokalne reke ne mogu da se u nju uliju.
 
Prema njegovim rečima, sve druge reke uzvodno „su u laganom opadanju –  Đetinja, Skrapež kao i Bjelica u svom gornjem delu toka“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.