U trendu

Most „Gazela“ menja ime?

Gradski menadžer Goran Vesić predložio je da most Gazela dobije ime po jednom od najboljih gradonačelnika Beograda – Branku Pešiću.

Za vreme njegovog mandata most je i podignut.

U autorskom tekstu za današnju „Politku“ on incijativu obrazlaže rečima da je Pešić bio jedan od onih koji su učinili da Beograd bude svetionik Balkana, najveći grad, kulturna i ekonomska prestonica.

„Branku Pešiću ova počast ne treba jer se za života izborio za zasluženo mesto u istoriji. Potrebna je nama da dokažemo da smo dostojni i zahvalni za ono što je uradio“, kaže Vesić.

Vesić podseća da je za vreme Pešićevog mandata otvorena Gazela, sagrađena Beograđanka, započet je Prokop i sagrađeno preko devedeset hiljada stanova.

Branko je znao da gradonačelnik metropole kakav je Beograd mora da bude obrazovana osoba koja oseća duh grada, drugačije ne bi bio dostojan slavnih prethodnika, piše Vesić.

„Branko je gradio mostove, stanove i puteve, ali je znao da su Beograd i kafane, i pozorišta, i reke, i umetnost i sport“, dodao je on.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Koridor

  Nakon preimenovanja one hale u „Aleksandar-Nikolić“,neće nas začuditi da se i ovaj most „prekrsti“ u“Aleksandar-Vesić“ !! (Ipak su oni na vlasti,biće još toga…)

 2. Anonimni

  Projekat za most Gazela,bio je izlozen svijevremeno javno. Most je pretstavljao arhitektonsko cudo.Spaja preko velike evropske reke,dve obale u kako je na Projektu pisalo,propinjuci se bez ijednog potpornog stuba,slicno elegantnom skoku cudesne zivotinje Gazele.Svako menjanje imena ovom mostu,bio bi pravi zlocin u nasoj kulturi.Vesic kao gradski Menadzer,napravio je vec dosta promasaja.Jedan od najvecih u zadnje vreme. Jedan od najgrubljih promasaja koje je nacinio,pretstavlja skandalozno resenje Trga Slavija.Svaki osrednji arhitekta se zgrazava,sta je uradjeno od Slavije.!!!

 3. Anonimni

  Budalastina, verovatno Vesic misli da je pametniji od onoga koga hvali. Napravi nesto, pa imas prava da mu das ime…. Brisati neciju ostavstinu je bezobrazluk.

 4. Dragan

  Zahvaljujući „Guglu“ i Vesić uspe da se, bar malo, edukuje !?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike