U trendu

Mučibabić: Izgradnja nove autobuske stanice teče po planu

BEOGRAD – Nova autobuska stanica u Bloku 42 na Novom Beogradu biće završena do kraja 2020. godine, kažu u Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS) i ističu da projekat izgradnje u svemu teče po planiranoj dinamici.

Povodom, kako kažu, „netačnog i neshvatljivog pisanja pojedinih medija“, u saopštenju koje je potpisao generalni direktor Anđelko Mučibabić navodi se šta je sve do sada urađeno.

Mučibabić je naveo da je u toku izgradnja peronskog prostora s parkingom koji obuhvata gornji i donji stroj perona, elemente peronske nastrešnice, pripremne radove na objektu autobuske zgrade i slično.

Među najznačajnijim aktivnostima koje su do danas sprovedene on je naveo i potpisivanje ugovora o zajedničkoj izgradnji autobuske stanice između Grada Beograda i BAS-a, izgradnju osnovne i prateće projektne i tehničke dokumentacije, zatvaranje finansijske konstrukcije izgradnje autobuske stanice u celini, kao i obavljeno usaglašavanje idejnog arhitektonsko-urbanističkog rešenja kompleksa autobuske i železničke stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu.

„Projekat izgradnje nove autobuske stanica u Bloku 42 na Novom Beogradu, kao dela gradskog transportnog sistema i jednog od najvažnijih projekata iz oblasti transporta putnika, teče u svemu prema planiranoj dinamici koja je usaglašena s nadležnim institucijama Republike Srbije i Grada Beograda“, navodi Mučibabić.

Naglasio je da BAS s nadležnim institucijama Republike Srbije i Grada Beograda ima maksimalnu saradnju, tako da se projekat izgradnje autobuske stanice realizuje u planiranom vremenskom okviru sa ciljem konačnog završetka projekta do kraja 2020. godine.

Ugovor o izgradnji autobuske stanice, kako je naveo Mučibabić, predviđa izgradnju objekta autobuske stanice sa staničnim trgom, platoom, parking prostorom i pratećim sadražajima u Bloku 42 na Novom Beogradu.

Ugovorom je, dodaje, precizno definisano da Grad Beograd obezbeđuje lokaciju, a BAS kao investitor u potpunosti finansira izgradnju neophodne projektne i tehničke dokumentacije i izgradnju kompleksa nove integrisane autobuske stanice, a sve, kako dodaje, u rokovima koji obezbeđuju nesmetanu realizaciju započetih strateških projekata u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar