U trendu

Multikongres Serbian Visions okupio 60 NVO i drugih organizacija

U Beogradu se održava multikongres „Serbian Visions“ na kome učestvuje 60 nevladinih i drugih organizacija, institucija i stručnih asocijacija koje će predstaviti svoje aktivnosti i ideje za bolju budućnost Srbije.

Prezentacije i radionice danas će, izmedju ostalih, održati Opštinska organizacija invalida Savski venac, Hemijski fakultet u Beogradu, Gradjanske inicijative i Banka hrane Beograd.

„Već drugi put organizujemo ovaj dogadjaj na kome smo okupili 60 organizacija u kojima rade ljudi koji su angažovani na raznim poljima, sa ciljem da nadju zajedničku ideju kako da stvari učine malo boljima“, rekao je direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap na otvaranju.

On je dodao da je ovim multikongresom organizacijama i institucijama ponudjena platforma da svoje aktivnosti i ideje prošire i predstave i široj publici.

„Činjenica da smo ove godine imali mnogo više aplikacija za učešće nego kapaciteta pokazuje da su i same organizacije usvojile ovaj koncept“, kazao je Knap.

Kongres je počeo juče u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore i Privredne komore Srbije.

Prvog dana multikongresa smenjivale su se prezentacije, paneli i diskusije.

Razgovaralo se o ljudskim pravima, obrazovanju, evrointegracijama, privredi, zaštiti životne sredine i drugim oblastima u okviru brojnih panela gde se diskutovalo o prednostima i mogućnostima franšiznog poslovanja u Srbiji, istinama i zabludama o dinarskim kreditima indeksiranim švajcarskim francima i mogućnostima povezivanja mladih sa uspešnim kompanijama.

Bilo je reči i o savremenim medijima, ekonomskom osnaživanju žena u dobu 45 plus, klimatskim promenama i obnovljivim izvorima energije, otvaranju Poglavlja 19 o socijalnim i radnim pravima, zaštiti zaposlenih od zlostavljanja, budućnosti tekstilne industrije i mnogim drugim. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.