U trendu

MUP Beograd: Zaplenjeno 2kg heroina i 12kg marihuane

BEOGRAD – Pollicija je u Beogradu, u tri odvojene akcije, otkrila improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane, zaplenila dva kilograma heroina, više od 12 kilograma marihuane, više od 100 grama kokaina, oko 700 grama amfetamina, veću količinu oružja i eksplozivnih materija i uhapsili tri osobe.

Kako je saopštio beogradski MUP, policija je uhapsila L. M. (1993) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u garaži na Novom Beogradu, koju koristi osumnjičeni, pronašla oko 700 grama amfetamina, manju količinu marihuane i kokaina.

U drugoj akciji, policijski službenici uhapsili su J. P. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa pomoćnih prostorija kuće u Boljevcima, koje koristi osumnjičeni, policija je zaplenila oko dva kilograma heroina, 107 grama marihuane, 103 grama kokaina, pištolj „CZ – 7,65“, revolver sa šest komada municije, automatsko oružje marke “hekler koh“ sa dva okvira i 20 komada municije, oko 500 grama plastičnog eksploziva, tri ručne i jednu dimnu bombu, eksplozivnu napravu sa detonatorom, 13 detonatorskih kapisli i 6.500 evra.

Policija je u još jednoj akciji, uhapsila i B. Đ.(1978) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa kuće u Sremčici koju koristi osumnjičeni, policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane i zaplenila oko 12 kilograma marihuane, kao i 500 sadnica kanabisa.

Osumnjičenim L. M, J. P. i B. Đ. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.