U trendu

MUP: Gradjani će i tokom praznika moći da traže izdavanje dokumenata

Direktor policije Vladimir Rebić najavio je danas da će gradjani i za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika moći da zatraže izdavanje dokumenta na šalterima Uprave za upravne poslove u Ljermontovoj ulici.

Rebić je naveo i da će šalteri u zgradi SIV-a 3 u Ulici Omladinskih brigada raditi za prijem zahteva za izdavanje pasoša u petak, subotu i ponedeljak u periodu od 7.30 do 15.30 časova.

„Rešili smo da pojedini šalteri budu otvoreni i tokom praznika, imajući u vidu da svakog dana na teritoriji Beograda u proseku oko 11.000 gradjana dodje na šaltere Uprave za upravne poslove, zbog izdavanja i preuzimanja različitih dokumenata, pasoša, ličnih karata, uverenja o državljanstvu, vozačkih dozvola, prijava boravišta i prebivališta“, kazao je Rebić a preneo MUP.

On je naveo da je od početka godine, na teritoriji Srbije podneto oko 300.000 zahteva za izdavanje putnih isprava,

„S obzirom da su biometrijski pasoši počeli da se izdaju 2008. godine, a zbog isteka važenja, očekuje se da će do kraja godine oko milion gradjana podneti zahtev za izdavanje pasoša“, rekao je direktor policije.

Rebić je dodao da je Policijska uprava za grad Beograd u martu prošle godine primila 9.855 zahteva za izdavanje putnih isprava, dok je u martu ove godine taj broj iznosio oko 30.000 zahteva.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije, omogućilo je gradjanima da zakažu termin za izdavanje pasoša, ličnih karata, uverenja o prebivalištu i produžetak registracije za tehnički pregled putem portala E-uprava 60 dana unapred“, dodao je direktor policije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar