U trendu

MUP treba da se izvini gradjanima jer ih je ostavio na cedilu

Zaštitnik gradjana Saša Janković ocenio je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da se izvini gradjanima zbog toga što ih je „ostavilo na milost i nemilost ljudima pod fantomkama“ prilikom rušenja objekata u beogradskoj Savamali.

„Jedini ko ima razloga da se izvini jeste Ministarstvo unutrašnjih poslova  –  gradjanima, zbog toga što ih je 25. aprila od dva do četiri časa ujutro, u beogradskoj Savamali, mimo zakona i svoje dužnosti ostavilo na cedilu, na milost i nemilost ljudima pod fantomkama i bagerima“, navedeno je u Jankovićevom saopštenju povodom današnje konferencije za novinare premijera Aleksandra Vučića.

Zaštitnik gradjana podsetio je na zvanični izveštaj o nezakonitostima i nepravilnostima u radu policije te noći, koji je, kako je navedeno, dostavljen policiji i javnosti, u kome je svaka utvrdjena činjenica dokumentovana.

„Taj izveštaj prvo treba pročitati, a onda sprovesti preporuke koje sadrži, kako se dogadjaj iz izborne noći nikada ne bi ponovio. Sve drugo je skretanje pažnje sa tog dogadjaja od ogromnog javnog interesa i Zaštitnik gradjana u tom skretanju pažnje neće učestovati“, navedeno je u saopštenju.

Premijer Vučić rekao je danas da zaštitnik gradjana Saša Janković nije prisluškivan tokom postupka kontrole koji je sproveo zbog toga što su osobe u fantomkama rušile deo Savamale u centru Beograd.

„Tvrdim da nije prisluškivan. Ako nisam u pravu čitav bezbednosni sektor biće smenjen“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodao da nije pročitao izveštaj zaštitnika gradjana o rušenju objekata u Savamali, jer kako je rekao, nije imao vremena.

Na pitanje novinara da li država stoji iza rušenja u Hercegovačkoj ulici, Vučić je rekao da je siguran da država ne stoji iza toga.

„Ako neko iz države stoji, on je kompletan idiot i treba da odgovara. Da je došao da ruši tokom belog dana to bi super“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.