U trendu

MUP: U poslednjih mesec dana utopilo se 12 neplivača

U poslednjih mesec dana u Srbiji se utopilo 12 neplivača, a pored neiskustva u plivanju najčeši uzroci smrti su ulazak u vodu posle konzumiranja alkohola ili previše hrane, upozorili su danas predstavnici Žandarmerije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Neplivači su najveći problem, njihova nebriga i nepažnja prilikom ulaska u vodu“, rekao je komandir ronilačkog centra Žandarmerije Aleksandar Kikoš.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio je danas ronilački centar Žandarmerije na Adi Ciganliji i prisustvovao vežbi u kojoj su ronioci demonstrirali akciju spasavanja davljenika.

Stefanović je apelovao na građane da se ne kupaju na neuređenim i neobleženim plažama i da naročito povedu računa o bezbednosti dece na kupalištima.

„Najvažnije je da upozorimo ljude da poštuju pravila, da ne ulaze u neuređena kupališta, niti da ulaze u vodu pod uticajem alkohola. Posebno važno je da decu drže na oku i da ne dozvole da bez nadzora ulaze u vodu“, kazao je Stefanović.

On je najavio da če u avgustu i septembru biti organizovani i kampovi za obuku u kojma će roditelji i deca, između ostalog, moći da nauče i više o bezbednosti na kupalištima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar