MUP: Više od hiljadu saobraćajnih prekršaja za vreme Sabora

Tokom 56. Sabora trubača u Guči zabeležena su 33 krivična dela, otkriveno je 1.145 saobraćajnih prekršaja, a dogodilo se i pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno devet osoba, saopštio je MUP.

Foto: Beta

Foto: Beta

Tokom Sabora, od 10. do 14. avgusta, zabeleženo je 16 krađa, osam krivičnih dela neovlašćenog držanja opojnih droga, po dva krivična dela teška krađa, uništenje i oštećenje tuđe stvari i neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava.

Takođe, zabeleženo je po jedno krivično delo sitna krađa, utaja i prevara, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici MUP-a su, kako se navodi, preduzeli pojačane mere tokom trajanja Sabora, a policija je podnela dve prekršajne prijave protiv četiri osobe po Zakonu o javnom redu i miru.

Za vreme Sabora, bila je pojačana i kontrola saobraćajne policije na svim putevima ka Guči, kako bi se izbegle gužve i zastoji.

Saobraćajci su kontrolisali 10.685 vozila, a otkrili su 1.145 prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Iz saobraćaja je isključeno 219 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 27 je zadržano do istrežnjenja, jer su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola većim od 1,21 promila.

Otkriveno je više od 600 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu i 400 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Tokom 55. Sabora trubača u Guči prijavljen je boravak 746 stranih državljana, dodaje se u saopštenju MUP-a.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake