U trendu

Muzičar iz Prištine razbesneo Srbe: „Medveđa je deo VELIKE ALBANIJE“ (video)

Popularni albanski pevač Arijan Aguši, rođen u Preševu, koji danas živi u Prištini, svojim video-spotom uzburkao je Medveđu i jug Srbije. Ovu varoš smestio je u takozvanu Veliku Albaniju, pa se sada tim slučajem bavi i policija budući da je veći deo materijala snimljen u centru varoši Medveđa.

Ovaj tridesetjednogodišnji pop i hip-hop pevač, pozntiji kao kao Gold Ag, peva o tome kako je Medveđa uvek bila, ali i da će ponovo biti deo Velike Albanije.

– Sve lepote sveta što sam video nisu kao moj prag, moja Medveđa… Svaki put kada je moj tata spalio prag od Medveđe do Sandžaka, tako su i albanski Albanci nestali sa zemljine površine, mrtvi od tuge zbog nekakvog šljama… – deo je prevoda pesme u kojoj se pevač na kraju spota budi iz sna i žali što njegov san nije java.

Pesma je zapalila društvene mreže na kojima su posebno aktivni malobrojni Albanci iz Medveđe i Sijarinske Banje, i uzbunio lokalne vlasti, u kojoj ima i predstavnika albanske nacionalne manjine, ali i policiju.

https://www.youtube.com/watch?v=vvo074M_zjE

– Ovde se taj spot doživljava kao još jedna velika provokacija, tim pre što u Medveđi Srbi i Albanci vekovima žive u miru – kaže predsednik opštine Nebojša Arić.

Spot je snimljen tokom vikenda kada u centru Medveđe ima malo ljudi, u glavnoj ulici i ispred ulaza sedišta lokalne samouprave. U policiji nam je potvrđeno da se slučaj ispituje, ali je nejasno šta konkretno: neprimećeno snimanje spota ili sadržaj pesme.

Njegovi fanovi i pratioci na društvenim mrežama ostavili su na hiljade komentara podrške ovom umetniku, za koga kažu da je „jedini koji dodiruje teme o tome gde Albanci žive i stoje“, i da ih je ovom pesmom „častio“, upoređujući ga istovremno sa Bogom, prenosi Blic.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.